EL CAVALLER DE LA CARRETA

images.jpg 1. Autor: Chrétien de Troyes.
Edició: Bromera (A la lluna de valencia)
Primera edició: Març 1988.

2. La trama comença cuant Meleagant rapta a Ginebra i la porta a Gorre, fent que els cavallers de Artur, fajen un inmens esforç per rescatarla, el cavaller que vuiga rescatarla tindrà que entrar e ixir de Gorre despres de desafiar en combat a Meleagant.Uns cavallers eu intenten i fracasen, pero Lancelot que odia a Meleagant intenta traure a la reina i als prisioners, açi comença una relació amorosa entre Lancelot i Ginebra.


3. La novela comença durant una festa on el rei Artur se trova reunit en la seua cort, durant la festa Meleagant amenaça a Artur en fer prisioners els habitants del seu regne, fins al punt en el que el cavaller Keu i la reina Ginebra el persegueixen.Pero resulta ser tot un engany i Meleagant fa prisioners als dos.
A la busqueda del dos eix el cavaller Galvan i per el cami es troba en el cavaller de la carreta (Lancelot), una doncella troba el parader dels prisioners i els cavallers decideixen continuar per separat.
Per el cami a Lancelot li ocurreixen moltes coses i dos cavallers mes li acompanyen, al no saber res de Galvan decideixen anar a buscarlo i el troben a punt de ofegarse.Durant el rescat Lancelot i Ginebra se enamoren.
Un cert dia Lancelot es enganyat i es prisioner de Meleagant pero la germana de este el rescata per tindre un conter pendent en ell.
Al no apareixer Lancelot, Galvan vol lluitar contra Meleagant, pero apareix el cavaller de la carreta i explica lo ocurrit, de esta manera lluiten i Lancelot decapita a Meleagant i salva a tots els prisioners.


4.El narrador es extern ja que no participa en l'obra.

5.Personatges.
Lancelot: Es un cavaller molt valent, generos i piados, este es el que conseguex rescatar a tots el prisioners i matar a Meleagant, al mateix temps te una aventura ammorosa en Ginebra.

Ginebra: Es la reina i dona de Artur, al principi de la novela es prisionera de Meleagant junt en Keu, es rescatada per Lancelot i acava enamorantse de este cavaller.

Meleagant: Un cavaller que amenaça en r prisioners a tota la gent de el regne de Artur, desde un principi de la novela es el major enemic de Lancelot i al final de esta cuant lluiten Meleagant mor degollat.

6.La novel.la transcurreix en la segona meitat del segle dotce, i durant ella pasen mesos pero no mes de un any.

7.Valoracio personal.
El llibre es molt entretingut, facil de llegir i el relat no es pessat, m'araden molt les llectures medievals i aquesta es una llectura que apart de tidre eixa caracteristica no te la dureça de per ejemple TIRANT LO BLANC sino que es una llectura molt facil de comprendre i per a gent en menor edat, que la nomenada avanç, la podriem comparar en el llibre LES CENDRES DEL CAVALLER, una llectura tambe medival i entretinguda, personalment m'agrada molt este llibre i es un acert per a altres llectures,d'un altre curs, d'esta assignatura.


ESTHER BAIXAULI ANDRÉS. 22C